15 Comments

 1. sorin bezdedeanu

  Domnule „istoric”, fara actul de la 23 august rusii n-ar fi intrat oricum peste Romania? Si sa stiti ca daca „documentele si tratatele internationale” nu pomenesc de ocupatia sovietica, nu inseamna ca n-a fost o realitate. Nu ma mira ca nu se pomeneste de asta de catre occidentali, la cata ipocrizie exista la ei apropo de ciuma rosie de care vad ca nu scapam cata vreme se poate gandi atat de stupid ca-n randurile citite de mine mai sus.

  • Mihai

   Pot sa va raspund eu? Stiti ce s-a intamplat in Finlanda… Doar ca acolo n-a existat tradarea…

   Si casa va dau un alt exemplu: daca v-ar ameninta unul cu bataia, ce faceti? Il lasati sa va bata sau INCERCATI macar sa va opuneti?

 2. sorin bezdedeanu

  Domnule Mihai, raspunsul la ultima intrebare il gasim la Toma Arnautoiu, Ion Gavrila Ogoranu si.. la toti patriotii romani care au dat de furca mai bine un deceniu, cu arma in mana, analfabetilor din puterea nou instalata.

  • sorin bezdedeanu

   A, si mai mult decat atat, avem atatea dovezi ca acesti romani patrioti nu si-au risipit in zadar destinele: pomenirea numelor lor deranjeaza flagrant si acum pe destule persoane, pariez ca inclusiv pe autorul articolului.

 3. @ sorin bezdeanu – diferenţa dintre Toma Arnăuţoiu şi regele Mihai este că Toma Arnăuţoiu a luptat în munţi, iar regele Mihai a trăit la Versoix cu banii scoşi din România cu sprijinul comuniştilor.

  @urbos – încă nu m-am hotărât dacă să te tolerez în calitate de troll oficial sau să te banez definitiv. Dar mergi pe o linie foarte subţire. În momentul în care nu mai eşti amuzant ştii ce păţeşti, nu?

  • Lemnaru

   A fost un reportaj pe antena 3 in care se arata ca regele nu a plecat cu nimic in strainatate.La imbarcare regimul i~a confiscat si bijuteriile care le mai avea asupra sa.Exista un proces verbal cu bijuteriile confiscate.Regele a crescut gaini in strainatate pentru a supravietui.Securitatea l~a hartuit si discreditat si acolo.Dosarul de urmarire a fost prezentat tot in acel reportaj.
   Reportajul a fost realizat de Carmen Avram,jurnalist antena 3.
   Chiar daca e antena 3 eu il cred.

 4. Petre Negru

  Domnule Damian.E usor a scrie versuri,cand nimia nu ai a spune/insirand la vorbe goale/ce din coada au sa sune.L-am parafraxat pe Eminescu,pentru a va spune ca sunteti putin in afara problemei.Romania nu a primit statutul de tara cobeligeranta si a trebuit sa plateasca daune de razboi U.R.S.S.-ului,a fost ocupata pana in anul 1958.Chestiunea s-a discutat la Teheran si Yalta.Indiferent de pozitia Casei Regale si a Majestatii Sale -rusii nu ar fi ratat ocazia de a intra in Romania,poate cu mult mai multe sacrificii umane si materiale.Actul de la 23 august,parerea mea si a multor ca mine,arata clar ca Majeiestatii sale regele Mihai,a luat cea mai inteleapta decizie pentru a salva tara.Istoria scrisa dupa 1945 pe foarte multi i-a indobitocit,vazand in valorile neamului tradatori,criminali,intr-un cuvant raul cel mai rau.Daca vreti sa stiti ce vom fi trebuie sa cautati sa vedeti ce-am fost

 5. Marian

  lemnaru:

  Daca a plecat sarac din tara si a crecut gaini, de ce a tras la cel mai luxos hotel din Lausanne?
  De ce acolo, a refuzat în prima sa saptamâna de stat o oferta de 200’000 dolari la cursul din 1948 oferita de un ziarist american pentru excusivitatea asupra memoriilor sale? Nu-i erau oare buni pentru graunte, sa aiba ce da la puicute?
  Si de ce suma de aproximativ 3 mil $ a fost documentata atât de România cât si de Anglia, pentru 1948?

  Ca a fost nevoit sa creasca gaini e un fel de poveste. „Mariile sale”, obisnuite sa traiasca pe picior mare în România, unde lista civila s-a umflat dupa cum doreau ei, pâna la Antonescu, sigur ca au „spart” banii avuti în scurt timp. Banii nemunciti asa se duc.

 6. Dan Culcer

  Vă propun să recenzați în acest cadru cartea lui Eleodor Făcșăneanu, Două săptămâni drmatice din istoria României (Editura Curtea Veche), privitoare la proclamarea republicii în România. Nu sunt regalist. Nu cred în Salvatori. Analiza dlui Focșeneanu este juridică și politică.
  Cu tot binele, Dan Culcer

Lasă un răspuns