7 Comments

    • George Damian

      Ioana Constantinescu – „O lume într-o carte de bucate. Manuscris din epoca brâncovenească (Carte întru care să scriu mâncările de pește i raci, stridii, melci, legumi, erburi și alte mâncări de sec și de dulce, după orânduiala lor), Ed. Fundației Culturale Române, București, 1997

  1. gabi

    Ahaaaaa, ati inceput o arheologie culinara bazata pe cartea brancoveneasca? Felicitari, bravo, o idee superba, chiar era timpul sa fie luata la puricat cartea aceea si re-gatite retetele! Sper ca o faceti intr-un serial tv – documentar? Englezii asa fac.
    Mult succes! O sa va urmaresc!

  2. Gabi

    @CID Ce e amuzant este cand necunoscatorii isi dau cu parerea. „Asa zisele mancaruri romanesti” pomenite de tine sunt chiar romanesti. Cine gusta din asa zisele mancaruri turcesti o sa-si dea seama cat de diferite sunt. In plus romanii mai au si alte feluri si nici alte popoare nu au chiar mancaruri inedite. Prepararea este universala, ca si combinarea ingredientelor. Diferenta o face gustul ca nu suntem la chimie.