7 Comments

 1. Mihaly Foldes

  Salut George

  Am o intrebare…exista cumva o carte pe tema asta? Ma intereseaza foarte mult tot ce tine de numismatica medievala, si in special aspecte practice…gen preturi, tranzactii, documente etc. Dl. Damaschin a scris cumva si o carte pe aceasta tema?
  Multumesc anticipat.

  • Nu ştiu să fie o carte dedicată acestei teme. Informaţiile de aici le-am luat dintr-un articol apărut în Revista de Istorie, nr. 2/1980. Sfatul meu ar fi să consulţi Bibliografia istorică a României pentru mai multe detalii.

  • gabi

   Poti folosi in cautare cuvintele-cheie „istoria comertului”, eventual dintre Moldova si Transilvania, exista o asemenea carte pentru secolele XVI-XIV, ca si – eventual – o istorie a mestesugurilor, autor Nicolae Stoicescu (o somitate, de altfel, trecut la cele vesnice mai devreme decat mi-as fi dorit eu personal 🙂 ) Plus analele sasesti ale Brasovului, unde gasesti preturi si plati facute functionarilor publici de atunci. Spor la cautare (nu-ti indic exact titlurile din doua motive: 1. nu le stiu nici eu exact acum, trebuie sa ma uit in biblioteca si mi-e lene; 2. e mai frumos cand cauti si citesti de unul singur, gasesti intotdeauna ceva pe langa subiect care iti va starni la sigur entuziasmul si imaginatia).

 2. Florea

  Comparatia nu mi se pare relevanta. Ar fi fost mai corecta compararea preturilor cu ” marfurile ” vremii : pamint , livada , moara , cal , vaca , oaie , o zi munca , o piine , etc.

Lasă un răspuns