Litoralul românesc. Plaja de la Mamaia în 1964

plaja de la mamaia hotel parc

plaja de la mamaia hotel parc

Auzisem din povestirile bunicii că plaja de la Mamaia era cu mult mai lată decât este în prezent, dar nu îmi venea să cred că era chiar atât de lată. De la fotograful Carl Mydans avem o altă serie de fotografii cu plaja de la Mamaia din anul 1964. Dacă mă uit cu atenţie şi compar cu dimensiunile oamenilor mi se pare că plaja de la Mamaia s-a îngustat de cel puţin trei ori în anii care au trecut de când a fotografiat-o Carl Mydans pentru revista americană LIFE.

Acum să trecem la hoteluri: staţiunea Mamaia a rămas cu ce s-a construit în 1964. Poate pe ici colo să mai fi răsărit câte unele (o telegondolă sau nişte cabine de taxat autoturismele, câteva chioşcuri de tablă) dar nu ceva deosebit. Iar patronii hotelurilor ridicate înainte de 1964 fac acum pe investitorii şi nu sunt în stare să ofere măcar servicii ca lumea, dacă tot nu pot construi ceva. Şi puteţi să-mi spuneţi că sunt nostalgic comunist, dar îmi plac mult mai mult magazinele din Mamaia aşa cum arătau în 1964 faţă de ţigănia de acum.

[ad#adsense300px]

4 Comments

  • De acord 100% cu tine! Ce realizat tara in 21 ani de ” Democratie? Ce au realizat romanii in 45 de Comunism? comparatia nici nu incape! Capitalistii de azi, cred ca ii putem numi oricum dar nu asa, poate mafiotii, coruptii si escrocii de azi!Toate cele bune!

  • Pingback: DE CE? - Page 76
  • Pe langa cele spuse in articol (total de acord), voi ati observat ca pe vremea aia oamenii erau mai supli? Si nu ma refer la tineri. Vedeti in poze oameni la a 2 a tinerete, fara burta, barbati sau femei. Acuma nu stiu daca mancau mai putin, dar sigur mancau mai sanatos si faceau mai multa miscare. Televizor cred ca putini aveau iar calculatorul nu se inventase.

Lasă un răspuns