11 Comments

 1. Marian

  Trebuie totusi adaugat ca nu statul rus a venit cu „Davai cias” ci rusul simplu, nu ca as tne cu el, ca nici lui nu i-a fost mai usor, dar acesta a fost primul contact al poporului cu statul rus.

 2. razvan

  Eu sunt anti-rus. urasc tot ce tine de rusia, inclusiv literatura, mai putin Cehov, toti scriitorii rusi sunt obsedati de rusia lor imputita si put a exceptionalism rusesc si sunt convinsi ca fundurile lor jegoase sunt mai valoroase decat fundurile altora. Un popor de gunoaie…

 3. Cristi

  si daca ar fi antirusism, care ar fi problema? or fi rusii filoromani? polonezii („simplii cetateni”, cu care am discutat eu) sunt atat antirusi, cat si antigermani. ii „iubesc” si pe unii, si pe altii din toata inima. si au motive!

 4. Georgeta Naum

  Daca in urma lor ar ramane bunastarea,democratia,altruismul,respectul,in fine ,,beautiful thinks”,cine ar mai fi anti…? Dar…nici cu altii…Tragedia noastra este ca nu am avut TIMP! Spunea un istoric:suntem neterminati,neispraviti…calcati de navalitori din toate zarile pamantului…

 5. Zaborsky

  Trebuie sa spunem totusi ca cei care au comentat articolul din contratac l-au taxat vehement.
  George, imi permiti o sugestie de articol, si anume ce atitudine ar trebui sa avem fata de Transnistria?

 6. MI-5

  Articolul de faţă îmi aduce aminte de o mică poezea:
  „Pe drumeagul din cătun,
  Trecea ieri un rus c-un tun;
  Tunul rus,
  Şi rusul tun.”

 7. Gheorghe Cionoiu

  Înainte de declanşarea Războiului de Independenţă guvernul de la Bucureşti a negociat cu guvernul Rusiei cedarea Bugeacului primind în schimb dreptul de a anexa Dobrogea care nu aparţinuse Ţării Româneşti decât câţiva an pe timpul lui Mircea cel Bătrân. Omiterea acestei precizări spune ceva despre obiectivitatea autorului articolului.

 8. Aurelian

  Poporul rus ca de altfel si poporul roman sunt la fel de prost educati. In privinta educatiei elitei rusesti trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca sunt altfel educati decat cei ce conduc Romania .Nationalismul la ei este la loc de cinste pe cand la noi lipseste cu desavarsire . Ca si alte imperii nu si-au vazut decat interesul .Nu conta ca sunt romani , sarbi , bulgari , unguri , austrieci, polonezi etc , ei si-au impus punctul lor de vedere si au incercat sa profite cat mai mult de aceste teritorii .Parerea mea este ca nu au ceva special cu romanii .

 9. Ciprian

  Cea mai buna descriere a Rusiei a facuto senatorul John McCain,care a spus ca Rusia e o mare benzinarie condusa de niste mafioti,si care se vrea a fi o tara.Personal nu am sentimente antirusesti,dar nu vad ce ar putea sa-mi placa sau sa apreciez la o tara ca Rusia.Democratie nu exista,de drepturile omului nici nu poate fi vorba,majoritatea presei e a puterii si reprezinta propaganda comunisto-nationalista,iar oligarhi puterii isi invart miliardele prin bancile straine in timp ce milioane de rusi traiesc la limita saraciei.

 10. indu

  nu exista anti- rusism romanesc?unu daca exista impotriva rusieei si este anti- rusism.dumneata ;din ce cotlon de cremlin ai aparut?citeva articole asa zise impotriva moscovei ,va dau dreptul sa spuneti ca exita dragoste intre romani si rusi?mai ramine sa scrieti ca sintem urmasi ai lui petru,lenin……putin.eu unul nu accept teoria -nu exita anti-rusism.

Lasă un răspuns