Penisul regelui Carol al II lea. Pe surse istorice

regele carol al II lea
Regele Carol al II lea şi viitorul rege Mihai

M-am apucat să scriu despre acest subiect după ce am văzut o creştere a căutărilor pe cuvintele cheie “penisul regelui Carol al II lea”. Aşa că am luat hotărârea să satisfac curiozitatea cititorilor care au ajuns pe acest blog cu această căutare şi nu au găsit mare lucru. Penisul regelui Carol al II lea a devenit element de folclor urban încă din perioada interbelică, după cum o atestă scriitoarea britanică Olivia Manning care a trăit la Bucureşti prin 1940:

“Întoarse o monedă de un leu pe partea imprimată cu un cocean de porumb şi spuse: – Un portret al Măritei şi Glorioasei sale Majestăţi, regele Carol al II lea! Dumneata, draga mea, s-ar putea să nu recunoşti asemănarea, dar sunt multe alte doamne pentru care nu ar fi o problemă.”

Dincolo de glume şi folclorul urban al epocii trebuie să vedem ce ne spun sursele istorice.

Continuarea acestui articol poate fi citită doar de abonații Patreon. Vrei să susții Historice.ro cu un abonament Patreon?

20 de comentarii


  1. rosica asteptam comentariile tale! noi nu comentam, noi….patrundem problemele!!!dar nu foarte adanc sa nu platim pensie alimentara!!!


  1. Va recomand o carte unde apare masura reala: Dictionar Ortografic Ortoepic si de Punctuatie. 1. Se pare ca apetitul sexual al lui Carol II avea un rol important in deciziile acestuia.

  Am gasit aici: memoria.ro marturia cuiva despre un caz celebru in epoca de amanta de ocazie a regelui:

  “Astfel, despre numirea comandantului Străjeriei se spuneau următoarele: fiind într-o vizită protocolară într-un oraş din Bucovina, regele a văzut printre oaspeţi o femeie deosebit de frumoasă, pe care ar fi dorit să o aibă la pat. În aceste condiţii, avea în suita sa oameni specializaţi, care au făcut investigaţiile necesare, au identificat persoana şi au convenit cu soţul, care era maior activ la o unitate militară, să o cedeze pentru un timp, în schimbul unei înalte funcţii de stat. Şi, astfel, acesta a ajuns comandantul Străjii ţării şi raporta zilnic Maiestăţii sale că cei două milioane de străjeri sunt ?Gata la datorie!”

  Ce incredere mai avea oare populatia in rege cand stia ca se expune in felul asta?

  Răspunde

  1. Comandantul Strajerilor era unul Sidorovici Teofil. A scris o carte în 1938 despre Voievodul de ALba-Iulia atât de lingusitoare încât si lui Avramescu (cei care au ceva cu Paunescu pot sa substituie poetii 🙂 ) i s-ar fi facut sila. Sora lui a devenit celebra 10 ani mai târziu (si din fericire a fost uitata). Se numea Alexandra Sidorovici, zisa Sasa. Voeievodul, rege în 1945, o numeste prin decret regal la propunerea lui Patrascanu, ca acuzator public, împreuna cu alti tortionari, si s-a achitat de minune de acest lucru, procesele marilor tradari nationale curatind practic RO de intelectuali. Ulterior a devenit sotia altui politruc, de data asta extrem de cunoscut, Silviu Brucan.

   Daca este adevarat ca Sasa a trecut prin patul regal, trebuie ca evreicile sunt dotate din acet punct de vedere …
 2. ..Regelui Carol cand i se scula mandretea de p**a ( 28cm) devenea livid la fata…saraca doamna Lupescu, cat a indurat biata femeie.

  Răspunde


 3. Carol II avea PRIAPISM. Numele disfuncţiei erectile vine de la zeul grec Priapus, un zeu al fertilității adesea reprezentat cu o erecție disproporționat de mare și permanentă. Revistele vremii (ex. Realitatea Ilustratä) comentau cä Domnia Sa – Regele, isi lega ELEMENTUL cu un elastic, pe picior, deoarece IN POZIŢIE ajungea aproape de genunchi … ca la armăsari in perioada de mont. Se prea poate sä fi fost doar bârfe… dar erau tare gustate de contemporani. Cât despre Elena Lupescu, se spunea că era singura care FĂCEA FAŢĂ – PROPORŢILOR cabaline…

  Răspunde

 4. Am trait un an cu o rusoaica isterica[intre 73-74 la Brasov] si cresd ca una ca ea ii tempera priapismul lui Carol al 2-lea dar nu cred ca rezista la lungime.

  Răspunde

 5. A fost un minunat dar cu care a fost inzestrat, dar care, probabil i-a provocat de multe ori si neajunsuri. Personal i-am admirat si ii admiir pe cei foarte generos dotati. Dumnezeu sa ii ajute, sa se bucure de darul lor si sa ii bucure si pe cei din jur. Trebuie sa recunoastem ca acest dar este esential in vaiata noastra, a oamenilor, dar, cu regret, nu toti avem parte de el…
  Va dioresc sanatate, bucurii si sa aveti ocazia sa admirati cat mai multe daruri, cat mai generoase…

  Răspunde

  1. Nici l-a dusmani sa nu le doresti o asemenea boala…!

Ai ceva de spus?