7 Comments

 1. cristian

  I-a trecut de mult timpul; cel mai târziu din ziua semnării abdicării. Și cu aceasta s-a stins dinastia Hohenzollernilor. Au fost și lucruri bune (Carol I, Ferdinand) și mai puțin bune (Mihai) și foarte rele (Carol II). Dar f probabil s-a oglindit și poporul român în cei 4 conducători ai săi! N-am fost nici noi mult mai buni sau mult mai răi decât ei.
  De-acu să vedem noi ca să fim muuult mai buni decât conducătorii actuali, căci altminteri ne vom duce rău de tot în jos spre pierzare…. Așa să ne ajute Dumnezeu!

 2. Marian

  Eu nu-i înteleg pe monarhisti.
  Trebuie sa fii extrem de redus mintal sa lupti pentru ca un om sa aiba niste privilegii care n-ar trebui sa le aiba în virtutea legilor naturii.
  Când lupoaica sefa (conducatoarea turmei) decade din rang nu-i vine la rând fiica cea mare, ci acea lupoaica care are calitatile de conducator. La fel si la bizoni. La fel si la alte mamifere sociale (de exemplu cimpanzei). Sa-i oferi conducerea unui debil mintal (nu e vorba de Mihai, ci de alti regi si seniori din istorie) doar pentru ca s-a nascut într-o familie aparte.
  Si monarhistii nu câstiga nimic. NIMIC.

  Mihai a fost un rege prost si prist sfatuit. Ca om nu a fost rau, dimpotriva, consider ca a fost bine intentionat, dar pur si simplu a fost depasit de situatii.

  „Salvarea” averii nici macar n-a fost initiativa lui, ci a Elenei. Înca mai studiez acest subiect, influenta oculta a Elenei asupra lui Mihai si, indirect dar implicit, asupra României. Soarta lui Antonescu si a lui Maniu au fost decise nu de Mihai ci de Elena, Mihai numai a ascultat de ea. Abdicarea a fost negociata de Elena, Mihai numai a semnat hârtia.

  Cumva Mihai e o victima a împrejurarilor, dar n-am ce-i face. Atunci când a cedat rusilor armata, ar fi trebuit sa stie ca e la mâna lor. În dreptul modern, necunoasterea legilor nu-l scuteste de pedeapsa pe cel care nu le-a respectat. Monarhistii poate ca l-au iertat, dar istoria nu o va face.

 3. Nelu

  Păcat că sunteți niște români tarați de pseudoistoria scrisă, la comandă, de iuda bolșevică Mishu Roller. Și ați avut destul timp să vă lepădați de satana..! După 26 de ani de la 1989, sunteți încă bântuiți de stafia republicii aduse pe tancurile Armatei Roșii, ”implementată” de către cozile de topor indigene și alogene, pripășite la acea vreme în Țară… nenorocire produsă ”sub protecția” Armatei Roșii de ocupație! Zalmoxis, Rubobostes, Burebista, Deceneu, Scorilo, Decebal… au fost președinți?! Să vă fie rușine!

 4. Regele poate unii o tara , in cazul in care este cineva popular, este un om ca un muzeu, un simbol. Daca avea vreun descendent mai demn, poate ca da, mai bine cochetam cu Carlos de Gales , desi habar nu am daca exista asfel de conditii, oricum, am castiga politic mult mai mult decat cu Mihai.

Lasă un răspuns