Meniu Închide

Armata română şi frontul de est văzute din perspectivă rusă

Situl rus waralbum.ru prezintă o colecţie impresionantă de imagini din Al Doilea Război Mondial, majoritatea lor reprezentând punctul de vedere sovietic asupra conflictului. Din această colecţie fac parte şi foarte multe imagini cu soldaţi români, cele mai multe provenind din surse sovietice. Le-am ordonat cronologic mai jos, cele mai impresionante pentru mine au fost cele din anul 1940, de la momentul anexării Basarabiei la Uniunea Sovietică.

Bineînţeles, sovieticii nu-l puteau lăsa deoparte pe regele Mihai, atât alături de mareşalul Ion Antonescu, cât şi alături de un mareşal sovietic cu ordinul Pobeda în piept.Alătură-te celorlalți 250 de abonați.


Articole similare

5 comentarii

  1. Pingback:Armata română şi frontul de est văzute din perspectivă rusă | Centrul de Genealogie

  2. Jose Arcadio Buendia

    Armata romana nu a fost pregatita pentru un razboi modern,dupa cum nici Frantza,mare putere coloniala, nu au fost si nici germanii nu erau pregatiti pentru un razboi de durata,mai ales pe timp de iarna ruseasca.Marele razboi pentru Apararea Patriei a fost un macel crunt;pentru cucerirea unei cote,daca mureau 100000 soldati,erau trimisi altii,daca mureau si aia erau trimisi altii si tot asa. Asa ceva,numai sub Stalin se putea intampla ;au castigat razboiul,dar cu un pret cumplit.Pentru noi ce era mai bine :sa fi castigat aliatii nostri germani razboiul sau a fost mai bine sa ne conduca plugarii analfabeti cu origine sanatoasa si a caror produsi ne „conduc” astazi?

  3. Giurgea Constantin

    Cred ca fotografia „1943 prizonieri romani la Stalingrad” are un titlu eronat. Privind insemnele de pe unele maneci de la mana stnga, de la unele caciuli si gradele de pe umarul celui din prim plan, opinez ca nu toti sunt romani. Poate or fi, printre ei, de altfel se observa unii cu niste caciuli inalte, dar nu sunt toti romani. Pe de alta parte, uitati-va la chipurile lor. Romanii nu aratau asa

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.