Meniu Închide

Bloguri cu şi despre istorie: Ioan Scurtu (1)

Mă gândesc de mai multă vreme să inventariez cât de cât blogurile româneşti care se ocupă de istorie. Nu sunt foarte multe şi cele cât de cât avizate sunt foarte puţine. Încep cu blogul istoricului Ioan Scurtu.

Specializat în istoria politicii interne româneşti din perioada interbelică, Ioan Scurtu are un CV impresionant. De curând a început să îşi scrie amintirile din timpul studiilor la Facultatea de Istorie în perioada comunistă (aici, aici şi aici).

Pe blog Ioan Scurtu scrie destul de rar, dar are câteva articole extrem de interesante, cum ar fi cel despre viaţa cotidiană din România în timpul dictaturii mareşalului Ion Antonescu. Tot pe blog mai pot fi găsite înregistrări ale unor emisiuni de radio sau televiziune la care a participat istoricul (mie mi-a plăcut discuţia de la RFI despre Max Auschnitt şi Nicolae Malaxa). Nu în ultimul rând, de pe blogul lui Ioan Scurtu puteţi descărca gratuit în format electronic cartea „România între ani 1918-1940 în documente” (aici). Deşi este un blog actualizat destul de rar eu zic că merită un abonament la fluxul RSS.Alătură-te celorlalți 247 de abonați.


Articole similare

2 comentarii

  1. Petra Dan - Stefan

    Titlul exact al articolului era ” Viata cotidiana in Romania sub controlul sever al regimului Antonescu ” . M-as fi asteptatat ca din decenta profesionala ( si bun simt ) , din respect pentru cel care a purtat cu adevarat , asa cum a spus Petru Ursache ( „omul bun al culturii romanesti” ) , sa il citati EXACT . In plus , ii faceti un deserviciu autorului insusi ( pe care am fost onorat sa il am profesor ) . Dan Petra

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.