Meniu Închide

Bloguri cu şi despre istorie: Oprea Dumitru Horia cu Istorii regăsite (2)

„Istorii regăsite” este titlul blogului întreţinut de profesorul de istorie din Buzău (Râmnicu Sărat) Oprea Dumitru Horia (o descriere aici). Absolvent al Facultăţii de Istorie din Iaşi, Oprea Dumitru Horia ţine un blog pe wordpress.com cu mai bine de 3.000 de postări din ce îmi dau seama. Publică zilnic cel puţin un articol, în marea lor majoritate scurte relatări de evenimente din trecut, portrete de personalităţi istorice, anecdote. Un fel de mică enciclopedie.

Tot pe blogul „Istorii regăsite” puteţi descărca patru cărţi ale lui Oprea Dumitru Horia:

„Ancdote cu oameni iluştri” – titlul spune limpede despre ce este vorba, perioada acoperită merge din vremea lui Diogene până la Nicolae Ceauşescu.

„Portrete subiective” – o selecţie de portrete ale diverselor personalităţi româneşti interbelice, culese din memoriile lui Constantin Argetoianu şi I.G. Duca.

„Personalităţi. Istorii regăsite” – o serie de portrete ale unor personalităţi istorice, începând de la Vlad Ţepeş.

„Aproape de origini” – o istorie a celor mai importante descoperiri şi invenţii.

Abonare pe email

Alătură-te celorlalți 72 de abonați

elefant.ro

***

3 Comments

  1. BRRC

    Un blog foarte bun. Activ, conectat la moment şi prezentat atractiv. Aşa cum trebuie. De remarcat modul în care dl. profesor Oprea reuşeşte să nu discurseze “ex cathedra” (ceea ce, fireşte, contribuie la apropierea cititorul) fără să transforme relatările în simple articole de “istorie vulgarizată”.

  2. Pingback:Un blog cu şi despre istorie: bellum omnium | tudorvisanmiu

Ai ceva de spus?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.