Meniu Închide

Cât de dințoasă era Elena Lupescu?

Securiștii români au un simț al umorului propriu. De exemplu, agenții Poliției de Siguranță care l-au urmărit pe Carol al II-lea în perioada exilului alături de Elena Lupescu o porecliseră ”Roaiba” pe amanta princiară.

Bănuiam din cauza faptului că era roșcată – însă mai există un detaliu anatomic care justifică porecla: Elena Lupescu deținea o pereche de incisivi supradimensionați. În fotografiile din spațiul public nu se vede destul de limpede asta, însă într-o serie de imagini inedite pe care le-am identificat recent în la Arhivele Naționale (Colecția Documente Fotografice) dinții Elenei Lupescu se văd la adevăratele dimensiuni. Cum ar fi în imaginea de mai jos, o fotografie de studio de prin anii 20.

Elena Lupescu
Elena Lupescu în anii 1920.

Printre imaginile noi de care vă vorbeam sunt multe de la mare, se pare că Elena Lupescu iubea litoralul. Iată-o în costum de baie, tot de prin anii 1920.

Elena Lupescu
Elena Lupescu în costum de baie prin 1920.

O serie mai lungă de imagini pare să dateze din vara anului 1938, când Elena Lupescu l-a însoțit pe Carol al II-lea într-o croazieră prin Marea Neagră și Marea Mediterană. Aici o fotografie mai provocatoare.

Elena Lupescu
Elena Lupescu în 1938.

Încă o probă a incisivilor Elenei Lupescu.

Elena Lupescu
Elena Lupescu

Tot în colecția asta, cel mai probabil imagini lăsate în urmă de cuplul de amanți la fuga grăbită din toamna anului 1940, am mai găsit și fotografia de mai jos, făcută la Cannes în perioada exilului. Nu am reușit să identific personajele de la acest dineu de lux.

Elena Lupescu și Carol al II-lea.
Elena Lupescu și Carol al II-lea la Cannes.

Încă o fotografie Carol al II-lea alături de Elena Lupescu.

Elena Lupescu și Carol al II-lea.
Elena Lupescu și Carol al II-lea.

Alte 20 de fotografii inedite ale Elenei Lupescu le puteți vedea aici.Alătură-te celorlalți 252 de abonați.


Articole similare

5 comentarii

  1. Cosmin M.

    Din capul locului-poza nr.5.Acolo le-a fost locul-dintotdeauna.Vintila Horia spune ca aceasta camarila a fost cea mai mare catastrofa din istoria Romaniei.Pe cand in Memorialul durerii-he!he!he!-catastrofa incepe fix cu ,,douastrei august 44,,.Doua secvente.Secventa nr.1.[Tovarasul utecist:Poza nr.1-The rabbit from ,,Alice in Wonderland,,?Be inspired!Poza nr.3-Cu dedicatie pe verso:,,pour marinescoo,,In epoca circulau barfe de alcov- un trio formidabil:mitza,proxenetu &marinescoo]Secventa nr.2.Coltoasa la figurat.[Romanul-dezmeticit-:Poza nr.6-Deci aceasta este Irodiada(Elisabeta Bathory?)care se ,,scalda,, in sangele legionarilor.Am citit intr-o carte de memorialistica legionara ca lupeasca primea ordine de la sinagoga din Moscova.Probabil ca bajetii si-au facut mana pe romani(din 1938)si apoi au trecut la cei din Orientul Mijlociu(din 1..948).]Trecand de cele doua personaje si venind la mine, nu cred ca in acea perioada existau tehnici stomatologice ortodontice.

  2. Pingback:Povestea uneia dintre cele mai bârfite femei din societatea românească: „Roaiba” sau „chipul păcatului încoronat în şuviţe roşii” - Știința-Mister.ro

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.