Meniu Închide

Două noi bloguri cu şi despre istorie (6)

Am reluat săpăturile pe internet după bloguri cu şi despre istorie şi astăzi vreau să vă propun două astfel de bloguri.

Primul este întreţinut de Mircea Stănescu (îl găsiţi aici) şi constituie o lectură obligatorie pentru orice român interesat de fenomenul reeducării din închisorile comuniste. Articolele de pe acest blog se sprijină pe cercetare profundă în arhive, mai multe vă las să descoperiţi singuri.

A doua propunere este blogul lui Matei Udrea, care are mai puţine articole legate de istorie, dar cele care apar aici sunt extrem de bine scrise şi mai ales gândite. Două recomandări am aici: Originea rusofobiei la români şi De ce nu este România altfel. Adevărurile lui Lucian Boia (un articol care demontează o carte ce a făcut furori anii trecuţi).

Alte recomandări de bloguri cu şi despre istorie găsiţi aici.

Abonare pe email

Alătură-te celorlalți 72 de abonați

elefant.ro

***

7 Comments

 1. Neantul Valah

  Imi pare rau dar referitor la blogul lui Matei Udrea ..pe mine deja m-a pierdut la : “Cucerirea Daciei a însemnat salvarea Imperiului Roman intrat în criză economică.”hai sa fim seriosi ,masina de razboi romana a lui Traian nu statea in aurul Daciei, aici e o gandire tipic romaneasca de genul : au venit si ne au luat bogatiile ,oricine stie ca Imperiul Roman era o minune administrativa a lumii antice .

 2. mugurel

  Hai sa fim seriosi domnule VALAH,ne-am aflat tot timpul la rascruce de drumuri in toata istoria noastra.Imperiul avea nevoie de aur (cu aurul platesti mercenarii) dar problema a fost ca au vrut sa ajunga la confruntarea directa intre cele doua mari imperii:imperiul ROMAN si cel TARTAR adica vestul impotriva estului care pana la urma a castigat…

 3. Marian

  Razboiul a fost întotdeauna cauzat de necesitati economice. O natiune (hai sa-i zicem imperiu) functiona “extensiv”, adica în loc sa-si maximizeze productivitatea (metioda ntensiva) prefera sa-si acopere deficitul prin razboaie de expansiune, pentru a aduce în imperiu resursele care-i lipseau.

  Acest lucru este atât de evident încât a cazut în banalitate si deseori ignorat. Asa s-au dezvoltat Spania, Anglia, Olanda, si SUA.

  Oare ce alt motiv ar fi avut romanii sa invadeze vecinii, si nu numai?

Ai ceva de spus?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.