Meniu Închide

Eşecul proiectului european pentru ţigani

Maestrul Mahai spune că dacă un text nu poate fi sintetizat într-o frază nu e bun de nimic. Sinteza unui guest-post de-al meu pentru Zoso: ţiganii le-au scăpat printre degete europenilor în ultimii 700 de ani, europenii au rămas blocaţi în două idei fixe – asimilare sau exterminare. Cam asta este concluzia mea după mai mulţi ani de lecturi despre istoria ţiganilor, pe blog am scris mai multe articole despre ţiganii din România.

Abonare pe email

Alătură-te celorlalți 72 de abonați

elefant.ro

***

1 Comment

  1. Marian

    Problema tiganilor este o falsa problema.
    Problema este incapacitatea unui stat de a-si guverna tara.
    Tigani au proliferat în tarile cu administratie corupta si ineficienta, cum ar fi Franta si Italia, si sunt cuminti si aproape inexistenti, în Germania, respectiv Bavaria. La fel si în Olanda.
    Un exemplu: Olanda le permite sa fie artisti la coltul strazii, cere însa pe ziua de prestatie o taxa cu 3 zerouri. Deci tiganul se va duce în Franta, unde contra unei bancnote jandarmului e lasat sa fie “artist”. În Germania treceam cu masina pe o strada circulata, si la 500 m înainte se afla o pasarela cu un semafor. La un moment dat s-a anuntat la radio ca niste tigani spala parbrizele la acel semafor si sa nu le dea lumea bani. În 5-10 minute cât a durat pâna am ajuns la pasarela din cauza traficului aglomerat, a venit politia si i-a saltat si amprentat si (pe vremea aceea posibil) trimisi înapoi. Bavaria e o tara în care politia vine mai repede decât pizza.

Ai ceva de spus?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.