Meniu Închide

Imagini din Chișinăul vechi: fotografii din Basarabia țaristă la 1889

New York Public Library a lansat în domeniul public peste 200.000 de imagini, printre care se numără și vreo trei albume de fotografii din Basarabia țaristă. Imaginile gratuite sunt la 700 px, dar există posibilitatea să fie cumpărate la dimensiuni mai mari, găsiți detalii aici.

Gara din Chișinău, centrul Chișinăului fără clădirile sovietice, Râșcaniul de pe vremea când era doar un sat și nu cartier al Chișinăului, monumentul țarului Alexandru înlocuit în prezent de Ștefan cel Mare, portrete de ciobani și țărani basarabeni, portrete de evrei din Chișinău, portrete de țigani corturari – cam asta este selecția făcută de mine în cele 30 și ceva de imagini de mai jos. Seria de fotografii basarabene de pe pagina New York Public Library are vreo 300 de elemente, poate găsiți voi ceva mai interesant.

[av_sidebar widget_area=’PB’ av_uid=’av-25e3qp’]Alătură-te celorlalți 247 de abonați.


Articole similare

2 comentarii

  1. Sergiu S.

    Mulțumiri pentru această descoperire! Am văzut pe celălalt blog al dvs. fotografii din Basarabia anului 1898 făcute de Jean Raoult. Mă interesa să descarc acel PDF, dar nu mai este valabil linkul. Din întâmplare, mai aveți acel PDF? M-aș bucura să îl am. Încă o dată, mulțumesc!

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.