Meniu Închide

Istoria purității genetice a ungurilor

Premierul Viktor Orban a spus recent că își dorește ca ungurii să rămână așa cum au fost în urmă cu 1100 de ani, fără să se mai amestece cu alte popoare. Citatul sună cam așa (de aici):

”Nu vrem să ne diversificăm și să ne amestecăm cu alții. Vrem să rămânem așa cum am fost de 1100 de ani aici, în Bazinul Carpatic”.

Venirea ungurilor în Europa, Cronica Pictată de la Viena. Sursa foto

În mintea lui Viktor Orban acum 1100 de ani Bazinul Carpatic era o zonă perfect delimitată, exact ca delimitarea care apare în hărțile istorice maghiare în ziua de azi. Și cel mai probabil zona asta trasată la milimetru nu era locuită, aștepta venirea ungurilor. Să acceptăm această ipoteză și să vedem ce s-a întâmplat după ce au venit ungurii 100% unguri.

Problemele încep chiar de la început: cele șapte triburi maghiare au venit însoțite de alte triburi de stepă – onuguri, kabari, secui. Deja puritatea genetică ungurească începe să sufere.

Apoi în primii 300 de ani de istorie maghiară, regatul ungurilor a baleiat între germani și bizantini, intrând definitiv sub influența germanică. Ceea ce a însemnat un influx masiv de nobilime germană în regatul maghiar, la pachet cu o sumă de țărani.

Apoi au venit cumanii, în număr semnificativ, cât să producă o serie de răscoale și războaie civile înainte de marea invazie tătară. Tratatele cumanilor cu nobilimea maghiară semnalează obsesia cumanilor pentru păstrarea identității: au cerut să fie menționat clar că își păstrează dreptul de a-și purta părul și mustățile conform obiceiului lor. Înainte de anul 1700 a murit și ultimul vorbitor de cumană din regatul Ungariei.

După invazia tătară și revenirea regalității maghiare sub familii regale străine urmează dispariția Ungariei ca stat în 1526. Ceea ce este azi Ungaria a devenit pașalâc vreme de aproape 2 secole: a urmat o colonizare masivă cu tot felul de veniți din Imperiul Otoman. În părțile vestice intrate sub dominație habsburgică s-a intensificat colonizarea cu germani, doar în Transilvania au putut ungurii să mai respire până pe la 1700.

Alungarea otomanilor din Ungaria de azi a însemnat venirea habsburgilor și a unor noi valuri de coloniști germani pe tot parcursul secolului al XVIII-lea. După Al Doilea Război Mondial au fost expulzați din Ungaria 240.000 de etnici germani – și tot au mai rămas peste 100.000 de germani în ziua de azi.

Una peste alta puritatea genetică a ungurilor stă sub un mare semn de întrebare după 1100 de ani de trafic intens al atâtor popoare prin zonele locuite de ei.

 


Prima variantă a povestirilor germane despre Vlad Țepeș tradusă în română


Abonare pe email

***

7 comentarii

 1. Clarificator

  Conform istoricului Jean-Leon Muller – L’expulsion des Allemands de Hongrie, edition Harmattan, 2001 – in 1945 erau in Ungaria (in granitele actuale) 550 000 de etnici germani – majoritar svabi, agricultori; dupa 1948 mai ramasesera 50 000; pamanturile lor au fost confiscate si date ungurilor prin decret al guvernului maghiar; ei au fost trimisi in Germania in vagoanele de vite; se pare ca s-au dat ceva despagubiri dupa 1989.

 2. Ionescu

  Dacă s-ar identifica o secvență adn de la un maghiar di sec IX și s-ar compara cu adn-ul locuitorilor Ungariei contemporane, nu s-ar găsi nici 10% catene similare

 3. Marian

  S-a facut un test mai acu’ vreo 10 ani si au iesit a fi mai mult tigani decât, ma rog, ceea ce si-ar fi dorit ei sa fie.
  Nu mai tin minte arealul testat, dar n-a cuprins RO (Harkov).

 4. Romanescu

  Analiza moleculelor de ADN mitocondrial (moștenit pe linie maternă), ADN-Y (analiza cromozomului Y – moștenit pe linie paternă), precum și analiza celor două zeci și două de perechi de cromozomi autozomi din probele prelevate de la populația maghiară, a concluzionat că doar 5 % dintre maghiari au descendență asiatică însă mai puțin de 3 % dintre maghiari sunt urmașii triburilor cuceritoare venite din Asia iar 95 % dintre maghiari sunt descendenți ai populațiilor europene maghiarizate în decursul timpului.
  Dacă aplicăm aceste procente la mărimea populației Ungariei, care – conform datelor oficiale – este mai mică de 10 milioane de locuitori, se poate constata că mai puțin de 300.000 dintre maghiari sunt urmași ai cuceritorilor huni, aproximativ 200.000 dintre maghiari sunt urmași ai unor populații asiatice, maghiarizate, fie cu forța, fie prin alianțe matrimoniale și peste 9.500.000 dintre maghiari sunt urmași ai populațiilor europene care au locuit aici din cele mai vechi timpuri.
  Ungurii de astăzi sunt:
  • 42 % slavi maghiarizați (ucraineni, bulgari, ruși, polonezi, sârbi, croați, sloveni);
  • 25 % români maghiarizați;
  • 13 % cehi și slovaci maghiarizați;
  • 8 % rromi (țigani) maghiarizați;
  • 7 % alte popoare maghiarizate (danezi, olandezi, germani, basci, evrei, etc.);
  • 3 % urmașii triburilor cuceritoare maghiare;
  • 2 % alte populații din Asia, Caucaz, Urali;
  Verificați rapoartele științifice întocmite de geneticieni.
  Lista cu link-uri este aici:
  http://www.asrocatolic.ro/confirmari.htm

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.