Meniu Închide

La moartea lui Gernot Nussbächer

Cu întârziere aflu că pe 21 iunie a murit Gernot Nussbächer, într-un fel ultimul gardian sas al arhivelor brașovene medievale. L-am cunoscut în iarna anul 1998 la Arhivele Naționale din Brașov pe când eram student. I-am prezentat planul meu pentru un studiu despre țiganii Brașovului din Evul Mediu. Cam în 45 de minute mi-a dat o mulțime de direcții de cercetare în arhive și un morman de bibliografie. Nu am epuizat nici până în ziua de azi toate ideile primite de la Gernot Nussbächer în urmă cu 20 de ani.

Nu îi pot uita privirea iscoditoare care mă fixa cu o întrebare nerostită: ”Ai să poți duce la bun sfârșit ceea ce îți propui?” Îmi răspundea zâmbind la toate întrebările și oferea imediat și o mulțime de detalii, dar avea întotdeauna o rezervă, un semn al întrebării.

Găsiți prin alte părți lista cărților și articolelor, este foarte lungă. Eu rămân cu impresia că a murit ultimul arhivar brașovean care știa germană, latină, maghiară și română la fel de bine.

Anunțul Arhivelor Naționale aici.Alătură-te celorlalți 247 de abonați.


Articole similare

1 comentariu

  1. cristian

    Adevărat! Omul era o enciclopedie ambulantă. Și f dedicat meseriei sale. Și corect. Mare pierdere… Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.