Meniu Închide

Limba vlahă se naşte în Serbia. A apărut deja alfabetul vlah

Romanian Global News anunţă că pe 24 ianaurie se pregăteşte în Serbia adoptarea alfabetului vlah. Este vorba de o chestiune ciudată: fără implicarea vreunui for ştiinţific, exclusiv pe cale politică se încearcă promovarea unei noi limbi: limba vlahă. Deocamdată a apărut doar alfabetul vlah, pe care îl puteţi admira mai jos, în varianta chirilică şi latină.

Apariţia alfabetului vlah a fost anunţată în presa sârbă încă din luna decembrie a anului trecut pe pagina Novosti. (merită citite comentariile de la acest articol, chiar dacă sunt în sârbă Google translate permite să îţi faci o idee despre ce este vorba)

Cred că ar trebui să apară o reacţie din partea Academiei Române. Ar trebui să apară o reacţie şi din partea Academiei de la Belgrad. Ca să nu vorbesc de reacţii obligatorii din partea politicienilor români. Serbia vrea să repete expermientul toxic al limbii moldoveneşti.Alătură-te celorlalți 252 de abonați.


Articole similare

3 comentarii

  1. Adrian

    Avem o gramada de papagali de partid in parlamentul UE si in definitiv tot pe banii romanilor isi fac burta mare. Ati intrebat macar un singur europarlamentar de ce nu ia atitudine in fata xenofobiei si extremismului sirbesc? Nuuuuuuuuu!!!!!

  2. Pingback:Scurtissime (95) | Diverse | Robintel

  3. Pingback:Bulgarii din Serbia învaţă în bulgară. Românii din Serbia mai aşteaptă

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.