Meniu Închide

O carte corectă despre Ion Antonescu scrisă de un evreu

Jurnalistul Teşu Solomovici a încheiat lucrarea sa despre mareşalul Ion Antonescu. Am fost martorul elaborării acestei cărţi vreme de mai mulţi ani, cât timp am fost coleg de birou la ziarul ZIUA cu Teşu Solomovici. Am fost fascinat de tenacitatea acestui om. L-am respectat permanent pentru puterea lui gigantică de muncă, am avut enorm de învăţat de la el. Teşu Solomovici are 77 de ani şi un spirit viu de luptător. Unul dintre cei mai mari duşmani ai lui era calculatorul – însă niciodată nu s-a lăsat învins. Pentru cei mai mulţi oameni de 70 de ani calculatoarele sunt blocaje totale. Teşu Solomovici era într-un război permanent cu calculatorul şi internetul. Storcea orice informaţie din ele, se împiedica şi se ridica, privea cu ură ecranul – dar nu se dădea bătut.

Despre documentarea clasică, din biblioteci şi arhive a lui Teşu Solomovici nu pot să spun decât că era vastă. Cred că deţine tot ce s-a tipărit despre mareşalul Ion Antonescu. Însă dincolo de toate acestea sunt sigur că volumul semnat de Teşu Solomovici este unul corect. Poate că nu este „operă ştiinţifică” – dar este cartea unui om curajos care a scris ce a gândit el, fără să se teamă de părerile altora.

Un interviu cu Teşu Solomovici despre cartea lui puteţi citi în ziarul Adevărul.Alătură-te celorlalți 247 de abonați.


Articole similare

7 comentarii

  1. Pingback:Maresalul si evreii lui. O noua viziune asupra vietii lui Ion Antonescu, publicata de Tesu Solomovici in ciuda atacurilor consangenilor lui. Un interviu fulminant in Adevarul, prezentat de George Damian | Victor Roncea Blog

  2. Despre Demnitate

    E clar: dacă un evreu scrie de bine despre Antonescu lucrurile sunt definitiv lămurite: a fost un erou. Este exact ca și cum un român ar scrie de bine despre Ana Pauker. Sau despre Ceaușescu. Și aceștia sunt eroi.
    Noroc cu Damian că ne lămurește, că trăiam în bezna necunoașterii.

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.