Meniu Închide

Problemele Ungariei şi o un album fotografic gratis: Armata Română la Budapesta

Ungaria are nişte probleme gigantice. Până şi ei au uitat de când se chinuie să obţină un împrumut de la FMI. UE nu mai vrea să audă de ei. Antisemitismul şi rasismul le-au făcut zdrenţe imaginea internaţională (B’nai B’rith l-a tras de urechi pe Viktor Orban, ceea ce e o performanţă greu de egalat!). Lipsurile economice sunt acoperite cu campanii naţionaliste (vezi aici mai multe articole despre situaţia reală din Ungaria).

Guvernul de la Budapesta are nevoie ca de aer de un scandal diplomatic cu România. În primul rând pentru consolidarea imaginii interne, de luptători pentru drepturile maghiarilor oprimaţi. În al doilea rând au nevoie de o mutare a atenţiei internaţionale de la rasismul intern la tema lor favorită, oprimarea minorităţii maghiare din România. Cam acestea sunt coordonatele scandalului cu steagurile secuieşti, plus voturile maghiarilor cu dublă cetăţenie. Eu zic să scoatem steagurile secuieşti fără multă circotecă publică (dar şi guvernanţii noştri au nevoie de promovarea imaginii de luptători pe plan intern…)

Şi ca să nu ne uităm istoria vă propun un album fotografic cu imagini ale Armatei Române în drum spre şi la Budapesta, pe care îl puteţi descărca gratis de aici.Alătură-te celorlalți 247 de abonați.


Articole similare

19 comentarii

  • Dorin C.

   Eu tare ma tem ca fara spectatori ciuda lor e mai mare (deci o motivare in plus) si pe deasupra n-or sa aiba nici presiunea psihologica a publicului propriu. Insela-m-as.

 1. Canadian

  Domnule Damian, am inteles ca intentionati sa scrieti despre diverse aspecte ale istoriei Ungariei. Va propun sa va ocupati de relatiile intre maghiari si populatia germana din Ungaria. In acest sens, exista cartea „L’expulsion des Allemands de Hongrie – 1944-1948. Politique internationale et destin meconnu d’une minorite” de Jean-Leon Muller, editura L’Harmattan, 2001.

  • Dorin C.

   @bugsy
   Daca te referi la relief iti dau perfecta dreptate, e ca in Elvetia. Alte chestii insa….nu prea. Din cite stiu eu, acolo nemtii nu prea sint interesati sa asimileze francezii sau italienii sau alte combinatii de asimilare intre ei (ia-le incrucisat cum vrei tu). Si-apoi fiecare din astia trei functioneaza liber in limba lui, toate cele trei limbi fiind OFICIALE in Confederatia Helvetica. Chestiile astea nu exista intre szekely si romani in micuta ta „Elvetie” numita Szekelyfold.

  • Dorin C.

   @bugsy
   „la relief, la curatenie, …, la mai multe.”
   Multe, multe dar ce-i important nu se discuta. Nu-i asa? Daca vreunui roman din HarCov nu i se-nvirte limba pe ungureste a pus-o urit de tot pe-acolo. Sigur nu face mult praf prin partile alea. Ca se gospodaresc mai bine in mod general, n-am nimic de zis.
   A trecut un pic de timp de cind n-am mai fost pe-acolo. Pina prin ’92 mergeam mereu pina la Odorheiul Secuiesc si de multe ori am fost la Soskut linga Cristurul Secuiesc din cauza micilor grozavi ce se faceau acolo.
   Omule, rautatea aia seculara trebuie sa dispara si „plafonul” revendicarilor muszai trebuie sa aiba o limita, altfel adio Helvetia.

 2. bugsy

  @Dorin C.: ca romanul din HarCov e nevoit de situatie (e minoritar) sa invete maghiara nu mi pare chiar rau. Rautatea seculara de care vorbesti este manipulata de lideri politici secui si romani in scopuri strict electorale (politice).

 3. Dorin C.

  @bugsy
  Pai vezi cine isi permite sa-mi vorbeasca de Elvetia? Ce parere ai de propria ta fraza:
  „ca romanul din HarCov e nevoit de situatie (e minoritar) sa invete maghiara nu mi pare chiar rau.”??
  Daca asta nu se numeste asimilare fortata, atunci ce e? Asta vezi tu in Elvetia? Acolo merge neamtul si se adreseaza institutiilor statului in italiana sau franceza? Poate s-o faca daca chiar vrea si stie limbile respective, nimeni nu se supara. Acolo fiecare are libertatea sa-si duca traiul pe limba lui. Nu-i asa?

  • Dorin C.

   @VERGEANU SPINU
   „De ce Elvetia n-a fost atacata in cele doua razboaie ??”
   Pentru ca tocmai acolo isi tine „seful” banii si lingourile de aur si a indicat foarte precis combatantilor ca nu cumva sa indrazneasca vreunul sa se atinga de „safe”-ul CH.

 4. VERGEANU SPINU

  Stimate domn, la ei nu e nimic politic. E dorinta de a stapani Ardealul pe care-l conside-
  ra al lor. Amintiti-va cum au fost alungati in ’89 elevii romani din scolile unde erau si cla-
  se maghiare, inclusiv la Bucuresti la Liceul 33. Amintiti-va atrocitatile de la Tg. Mures si de Raportul Covasna – Harghita; amintiti-va de faptul ca Domocos a atacat staul roman
  unitar si national nerecunoscandu-l; amintiti-va ca UDMR-ul a fost al doilea „partid” du-
  pa FSN si ca Iliescu la toata agresiunea la care au fost supusi romanii din Har. – Cov. a ta-
  cut ca oarece in iarba; amintiti-va ca s-a format Organizatia Romanilor Alungati din C.H.
  „in propria tara”. Nu strica sa ne cunoastem istoria neamului.

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.