Meniu Închide

Românii au furat parbrizul Daciei din SUA. Pacepa a fost agent sovietic

Istoricul american Larry Watts spune că spionii români au furat din SUA tehnologia fabricării parbrizului de Dacia. Nu ne spune care: parbrizul de Dacia 1100? sau de Dacia 1300? Oricum, Daciile erau de fapt Renault. Maşini bune de altfel şi românii aproape că au devenit fraţi cu ele: zilele trecute am văzut un vecin meşterind la motorul unei Dacii 1300 antice şi de demult – meşterind în sensul că luase chiulasa şi trăgea de pistoane.

Pe lângă această dezvăluire, Larry Watts mai spune şi un nimic pentru ziarul Bursa: generalul de Securitate Ion Mihai Pacepa a fost de fapt agent sovietic. Legenda merge că Pacepa trăieşte încă în SUA, deşi când a fugit din România socialistă avea 50 de ani şi era bolnav de diabet iar acum ar trebui să aibă cam 83 de ani. Larry Watts are în această după masă lansarea volumului său With Friends Like These … The Soviet Bloc´s Clandestine War Against Romania (volumul I cu varianta de titlu Fereşte-mă, Doamne, de prieteni!…). Lansare care începe la orele 16:00 la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti. Să sperăm că va vorbi şi de Pacepa.

***

***

Ne vedem și pe Facebook?

4 Comments

    • Ioan

      De ce doar tehnologia fabricarii parbrizelor si nu si altceva ? Poate de fapt le-am dat-o noi francezilor de la Renault ca, nu e asa ?, francezii sunt ( in reprezentarea mai noua a americanilor ) doar niste socialisti lasi, incapabili sa lupte si, iata, si sa dezvolte ceva de unii singuri … :)))

  1. Ergo

    Cum adica au furat tehnologia din SUA? Te pomenesti ca francezii ne-au vandut licenta fara tehnologia de producere a duplexului sau triplexului care era secreta?

Ai ceva de spus?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.