Meniu Închide

Scrisul de mână al lui Petre Ţuţea, de pe vremea când lucra la Ministerul Economiei

Petre Ţuţea a fost unul dintre cei mai apreciaţi economişti ai perioadei interbelice. Petre Pandrea povesteşte că Petre Ţuţea a fost atras de marxism în tinereţe, însă s-a vindecat în urma întâlnirii cu Nae Ionescu. Petre Ţuţea a lucrat multă vreme ca referent la Ministerul Economiei şi a fost implicat în negocieri la nivel foarte înalt. De exemplu, în primăvara anului 1939, Petre Ţuţea a fost cel care a alcătuit documentarea pentru negocierile tratatului economic cuGermanianazistă, încheiat la 23 martie.

Dosarele Ministerului Economiei sunt pline de documente adnotate personal de Petre Ţuţea. Filosoful român avea un scris drept, clar, cu trăsături apăsate de peniţă. În documentul de mai jos rezoluţia ministrului Bujoiu spune “D-lui referent Ţuţea, spre ştiinţă”. După care urmează rezoluţia apăsată a filosofului: “Luat cunoştinţă. La dosar. 14 februarie 1939. Petre Ţuţea”

 

Scrisul de mana al lui Petre ŢuţeaAlătură-te celorlalți 252 de abonați.


Articole similare

3 comentarii

  1. Tzaranu

    am o scrisoare din tinerete a lui Ţuţea, sa-mi aduci aminte sa ti-o arăt cînd ne mai vedem. Băutură, risc de repetenţă, nevoie mare de bani. Omul era vioi şi işi trăia tinereţea cu patimă, merită măcar o cetire. dorin

  2. Pingback:Petru Dumitriu într-o altă Cronică de familie. Scrisul de mână al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.