Meniu Închide

Vlad Ţepeş a fost sârb. Sau aşa spun sârbii

Tabloidul sârb Kurir scrie că Vlad Ţepeş a fost sârb. Se bazează pe un citat din cartea lui Bram Stoker, dar frumuseţea vine când îl citează pe istoricul Jovan Deretic. Care Jovan Deretic afirmă cu seninătate că nu doar Vlad Ţepeş a fost sută la sută sârb, dar majoritatea populaţiei actuale a României este de origine sârbă. Argumentul sârbului este că în perioada medievală (el spune că până în secolul al XIX lea) populaţia de pe teritoriul României scria cu alfabet chirilic în limba sârbă (mai degrabă era vorba de slavona de cancelarie, iar scrierea în limba română cu litere chirilice este destul de veche, dar să trecem peste). Frumos este raţionamentul lui Jovan Deretic care spune că „sârbii” din Transilvania au fost denumiţi „vlahi” deoarece se ocupau cu agricultura. Nu ar avea mare importanţă tot delirul ăsta, dar sigur vă veţi întâlni la un moment dat cu un sârb care vă va oferi aceste nestemate, măcar să fiţi avertizaţi.Alătură-te celorlalți 250 de abonați.


Articole similare

12 comentarii

 1. Pingback:Recomandări de seară: mentaliștii presei » Daily Cotcodac

 2. boemul

  ha! de parcă nu ştie toată lumea că era ungur :)
  chiar, mi-amintesc de un episod dintr-un serial vechi, Seaquest îi zicea, în care un dictator imaginar din zona fostei Iugoslavii se lăuda că-i descendent direct d-al lui Vlad Ţepeş.

 3. aricel

  Asta e cumva tot acela care pretindea ca defapt sarbii sunt descendentii troienilor. Si Troia defapt se afla pe Dunare?
  Intreb, nu stiu… desi intrebarea e legitima la ce fel de bazaconii scot.

  Pana acuma ce am inteles din diverse lucrari stiintifice, este ca romanii sunt defapt: rusi, bulgari, sarbi… Pai sa se stabileasca ce suntem, de 2000 de ani tot asteptam triburile slave care s-au nimerit pe aici sa ne spuna cine suntem. Tot asteptam dar vad ca nu primim raspunsuri.

 4. aricel

  Ca si completare… cateodata ma gandesc ca aceste tentative sa nu aiba mai mult scop local in a suprima identitatea romaneasca din Timoc, posibil si din Voivodina dar mai greu acolo ca e regiune autonoma si nu cred ca vor sa se rupa Serbia din nou.

 5. Pingback:După ce a fost sârb, Vlad Ţepeş devine bulgar

 6. Ergo

  Bineinteles ca a fost sarb. Ca si majoritatea romanilor. Insa individul (Jovan Deretic) uita ca sarbii, ca si bulgarii (popoare slave) au venit calare pe matura in acest spatiu balcanic, cand stramosii romanilor erau deja mentionati documentar.

Ai ceva de spus?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.